Extramuraal / Fysiotherapeut / Oedeemtherapeut / Oncologiefysiotherapeut / Steunkousen-specialist
FysioFitness / Oncologische revalidatie / Steunkousen / Total Fit
Eerstelijns behandelingen van Valkenhof

Ik ben Iris, oncologie- en oedeemfysiotherapeut bij Behandelcentrum Valkenhof. Ik ben in 2014 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen. In de afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd als oedeemtherapeut en heb ik steeds meer interesse ontwikkeld in de oncologie. Om deze reden ben ik de driejarige masteropleiding tot oncologiefysiotherapeut gaan doen bij het Avans+ in Breda, welke ik in 2020 heb afgerond. Mijn expertise ligt dus in het behandelen van mensen met problematiek rondom oedeem en het behandelen van mensen tijdens en/of na een oncologisch traject.

Ik help onder andere mensen met:

  • Pijn of klachten aan spieren, pezen en gewrichten
  • Revalidatie na een operatie of medische ingreep
  • Ademhalingsproblemen
  • Fysio Fitness

Daarnaast ben ik gespecialiseerd in:

  • Oedeemtherapie; zwachtelen en manuele lymfdrainage
  • Adviseren en aanmeten van steunkousen en verbandmiddelen
  • Medical taping
  • Begeleiding en behandeling bij klachten en beperkingen, veroorzaakt door een oncologische aandoening of door de behandeling hiervan

Innovatie, zorg op maat en persoonlijke aandacht voor cliënten vind ik belangrijk. Iedere cliënt is anders, heeft een andere hulpvraag en daarom een behandelplan op maat nodig. Tevens vind ik het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen mijn vakgebied. Dit is ook de reden dat ik gestart ben met de master oncologiefysiotherapie. Cliënten het complete plaatje kunnen bieden; oncologiefysiotherapie gecombineerd met oedeemtherapie en de mogelijkheid tot een multidisciplinaire aanpak op één locatie. Op deze manier de hoogst haalbare doelen van cliënten behalen.

Oncologiefysiotherapie
Oedeemtherapie
Fysiotherapie

Meteen een afspraak maken?
Of liever eerst even kennis maken?

Bel nu 040-8003115

Of stuur een mail