Het verhaal van Regni Rutten

De hele maand oktober staat in het teken van borstkankermaand. Iedere persoon en iedere diagnose is anders. Regni Rutten, cliënt bij Behandelcentrum Valkenhof, vertelt haar eigen verhaal.

 

Over mij

“Mijn naam is Regni Rutten, 46 jaar oud en ik werk als zelfstandige. Ik heb een geweldig gezin bestaande uit mijn man, onze drie pubers van 18, 17 en 13 jaar oud en ik zelf.”

 

Diagnose

“Eind mei 2019 ging ik naar het ziekenhuis omdat ik een knobbel in mijn borst voelde. Na een echo kreeg ik meteen de diagnose borstkanker. Dit was het begin van een rollercoaster. Ik kreeg acht chemobehandelingen, 17 keer immunotherapie, een operatie, 15 bestralingen en krijg nu nog hormoontherapie. Vanaf de eerste chemo was ik heel ziek. Van de drie weken die tussen de chemo’s zaten, was ik zeker 2,5 week ziek. Naar aanleiding van de chemo’s werd ik een aantal keer in het ziekenhuis opgenomen. Ik merkte dat de lijn tussen lichaam en geest dan dicht bij elkaar ligt.”

 

Behandeling bij Behandelcentrum Valkenhof

“Ik ben bij Behandelcentrum Valkenhof terecht gekomen door een lieve kennis die daar onder behandeling was voor oncologische fysiotherapie. Wekelijks ga ik erheen voor oedeemtherapie en oefentherapie. Oefentherapie krijg ik voor mijn arm, omdat deze door de operatie beperkter kan bewegen. Direct na de operatie kreeg ik ook fysio voor mijn schouder. Van de ergotherapeut kreeg ik handige tips. Ook ben ik heel tevreden over de betrokkenheid van mijn behandelaar voor het oncologische stukje. Ondanks de vervelende reden waarom ik ga, is het een genot om erheen te gaan. Mijn behandelaar is altijd vrolijk en begripvol. En natuurlijk erg belangrijk: ze heeft verstand van zaken, ze weet precies waar ze het over heeft.”

 

Twijfel niet

“Ik ben gelukkig weer sterker aan het worden en mijn arm beweegt een stuk beter. Wat ik graag mee wil geven aan mensen die de diagnose borstkanker krijgen wanneer het moment voor jou daar is om te beginnen met oncologische fysiotherapie, twijfel niet en doe dat dan zeker! Ze hebben daar zoveel kundigheid, tips en aandacht voor je dat je zeker gesterkt wordt in je proces. Graag wil ik nog even een bedankje doen speciaal voor Iris: dankjewel, jij maakt voor mij echt het verschil!"