Het verhaal van Esther

Over mij

"Mijn naam is Esther, 53 jaar, getrouwd en samen hebben we drie kinderen. Ik ben werkzaam als Administratief medewerker in verzekeringen. We leefden een onbezorgd leventje tot de zomer van 2020…"

Diagnose

"In de zomervakantie van 2020 voelde ik een knobbeltje in mijn borst en eigenlijk wist ik het meteen….dit is niet goed. Je probeert je nog van alles in je hoofd te halen, dat het wellicht iets met de overgang ofzo te maken heeft. Maar mijn onderbuikgevoel was helaas juist, ik kreeg te horen dat ik borstkanker had. Wat verschrikkelijk, natuurlijk voor mezelf, maar eigenlijk had ik nog meer moeite hoe dit voor mijn omgeving was. Hoe moeilijk is het om te vertellen aan mensen die je lief hebt dat je ziek bent en nog zieker gaat worden, om hopelijk weer te genezen. Het gaat vaak aan je deur voorbij, maar nu niet.

In het ziekenhuis kreeg ik te horen dat ze me beter konden maken, maar dat ik wel een erg zwaar jaar tegemoet ging. Het gaf mij zoveel kracht dat ik alle mogelijkheden met beide handen heb aangegrepen en ervoor ben gegaan. En ik niet alleen, met veel hulp, steun en liefde van mijn gezin, familie, vrienden en collega’s ben ik er doorheen gekomen. Ik kreeg alles: chemo’s, immuuntherapie, operatie, bestralingen en vijf jaar hormoonpillen. Gelukkig was ik er op tijd bij en waren en geen uitzaaiingen zichtbaar. Door alles wat er gebeurd is, sta ik wel anders in het leven. Er is een leven van voor en na de kanker."

Hoe kwam ik bij Behandelcentrum Valkenhof terecht?

"Een lieve bekende vertelde mij dat ze erg tevreden was over de Oncologische revalidatie die ze bij Iris had gedaan. Het is niet alleen fysiotherapie, maar er is ook een luisterend oor en je krijgt goede tips en adviezen. Dat zag ik wel zitten, maar tijdens mijn behandelingen was ik te ziek om eraan te beginnen. Daarom ben ik hiermee pas begonnen toen ik bijna klaar was met alle behandelingen. En nu, een jaar later, ga ik nog steeds. Het heeft mij erg geholpen om mijn conditie en spierkracht op te bouwen. En ook mijn mentale gezondheid heeft er zeker voordeel bij. Voorlopig blijf ik naar haar toe gaan, ze is een topper! Het is zeker een aanrader om tijdens of na zo’n behandeltraject oncologische fysio te gaan doen."