Even geen dieet (op zijn tijd) helpt!

Even geen dieet (op zijn tijd) helpt!

“Dagelijks helpen wij mensen om af te vallen. Dat kan niet zonder de motivatie en het doorzettingsvermogen van onze cliënten. Ieder individu is uniek en daarom is ons advies ook heel specifiek. We zoeken naar de juiste voedingsmiddelen en adviseren met recepten en tips.

Zo kwam er vorig jaar augustus een mevrouw bij ons, die niet in aanmerking kwam voor een maagverkleining en dat eigenlijk ook niet wilde. Haar gewicht was ruim 140 kilo. Ze was super gemotiveerd en wilde alles proberen. Samen met haar hebben we gekeken of een koolhydraatbeperkt dieet iets voor haar was. Dat wilde ze wel proberen. Ze ging ermee aan de slag en zocht zelf ook naar lekkere recepten. Enthousiasmeerde ook haar schoondochter, waar ze twee keer per week eet. Elke week is er ook een frietdag met de kleinkinderen. Dat is iets waar mevrouw van geniet, dus hebben we dat in het eetpatroon ingepast. Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder en is mevrouw 27 kilo afgevallen. Of zoals ze het zelf vertelde: 5 zakken aardappelen van 5 kilo. Super trots zijn we op haar, het is een hele prestatie!

Eén van de dingen die bijdragen aan het succesvol veranderen van je eetpatroon is om 1 x per maand een anti-dieetdag in te lassen of wekelijks een anti-dieetmoment, zoals toch dat stukje gebak of dat frietje! Want: niemand kan 100% braaf zijn!”

Anne Busschers en Regina Bunders
Diëtisten Behandelcentrum Valkenhof