Communicatiegroep Parkinson

Communicatiegroep Parkinson+ (start 8 april 2020)

Heb je de ziekte van Parkinson en geven mensen uit jouw omgeving aan dat ze je niet altijd goed verstaan? Heb je hiervoor al eerder logopedie gehad volgens de PLVT (luid en laag spreken), maar blijft toepassen van de adviezen in gesprek met meerdere mensen moeilijk? Meld je dan aan voor onze Communicatiegroep Parkinson+.

Wat bieden wij jou?
Tijdens een kennismakingsgesprek bepalen we samen met jou wat je in de communicatie met anderen wil verbeteren. Vervolgens ga je voor een periode van zes weken in een kleine groep onder begeleiding van een ParkinsonNet geschoolde logopedist praktisch aan de slag om je verstaanbaarheid te verbeteren en te onderhouden. De eerstvolgende groep start 8 april 2020 en vindt gedurende zes weken iedere woensdag plaats van 10.30 tot 11.30 uur.

Ervaringen van cliënten
‘’Ik wist van te voren niet goed wat ik kon verwachten, omdat het de eerste sessie was waarbij ik met meerdere patiënten in een groep zou deelnemen. Dat is prima bevallen en je leert van de anderen hoe zij omgaan met de uitdagingen die de ziekte biedt. Veel aandacht voor de problemen waar de groep mee te maken had en de kleine groep zorgden voor intensieve interactie en constante aandacht. De logopedisten die begeleiden maken duidelijk wat je zoal kunt verbeteren en hoe dat kan met een advies op maat voor eenieder in de groep.” Chris (63)

‘’Ik heb de groepsbehandeling zeer positief ervaren, zeker als een soort tussen-afsluiting na alle 1 op 1 gesprekken en oefeningen. Het heeft me meer zelfvertrouwen gegeven, te weten dat je jezelf ook in een groep verstaanbaar/hoorbaar kunt maken.” Ton (69)

Informatie
Wanneer: start 8 april 2020 (vervolgens zes weken lang iedere woensdag) van 10.30 tot 11.30 uur
Vergoeding: deelname wordt volledig vergoed vanuit de zorgverzekering
Meer informatie of direct aanmelden? Mail naar: logopedie@valkenhof.org of bel naar onze logopedisten via onderstaande nummers.

Logopedie Behandelcentrum Valkenhof
Djoeke Wieland (06-10988230)
Anne van der Heijden (06-82710379)