Aangenaam: Ingrid Berkvens, en wie ben jij?

“Als neuromusculair triggerpointtherapeut houd ik mij bezig met het menselijk lichaam en problemen in het dagelijks leven door pijnklachten. De werking van spieren, triggerpoints (spierknopen) en de invloed die we daarop kunnen uitoefenen met de behandeling fascineert me enorm.

Als ergotherapeut pak ik niet alleen de pijn aan, maar ook de oorzaak door het dagelijks handelen te bekijken en hierin te adviseren. Denk aan het werken achter de computer of het uitvoeren van een hobby. Ook de invloed van stress en psychische problemen op blessures en pijn neem ik mee tijdens de behandeling en is van een niet te onderschatten invloed.

Mijn collega Ingrid van Veldhoven richt zich naast ergotherapie al geruime tijd op neuromusculaire triggerpointtherapie: het behandelen van triggerpoints (spierknopen) door manuele behandeling of dry needling-naalden. Het pijnlijke deel wordt aangeprikt, wat een spiersamentrekking veroorzaakt die de lokale spierverkramping vrijwel direct ‘bevrijdt’. Triggerpointtherapie is mogelijk bij chronische of acute pijnklachten in het hele lichaam, maar wordt vaak ingezet bij problemen in de nek/schouders en lage rug. Toen bleek dat Ingrid de vraag in twee regio’s niet kon bolwerken; ben ik ook gestart met deze opleiding. Inmiddels behandel ik met veel plezier in Valkenswaard; zij in Leende en we werken daarbij veel samen.

Het is super om te werken in een multidisciplinair team en zo samen de beste behandeling vorm te kunnen geven voor de cliënt. Zo werken Ingrid en ik nauw samen met o.a. de fysiotherapeuten en manueel therapeuten. We vragen elkaar regelmatig om mee te kijken en verwijzen makkelijk naar elkaar door.

Genoeg verteld nu. Ik ben vooral nieuwsgierig naar jou en jouw ‘verhaal’. Heb je acuut of chronisch last van hoofd-, nek- of schouderpijn, whiplashklachten, rugklachten, sportblessures, CANS (RSI), een tenniselleboog, of het Carpaal tunnel syndroom? Neem dan voor meer info gerust contact met me op, via 06-23555396 of ingrid.berkvens@behandelcentrumvalkenhof.nl. Direct een afspraak maken kan natuurlijk ook, via 040-8003115. Kijk ook eens verder op onze website.

Ik help je graag snel verder!”

Ingrid Berkvens - Relou
Ergotherapeut en neuromusculair triggerpointtherapeut Behandelcentrum Valkenhof