Valpreventie

Uiteraard wil je zo lang mogelijk actief blijven en zelfstandig wonen. Maar als je ouder wordt, worden de dagelijkse activiteiten misschien wat lastiger. Binnen Behandelcentrum Valkenhof zijn twee fysiotherapeuten werkzaam die een speciale opleiding hebben gevolgd in valpreventie. Met het effectief bewezen valpreventie-programma dat zij bieden, wordt de kans om te vallen aanzienlijk kleiner. Na afronding van het valpreventie-programma ervaren deelnemers meer zekerheid in het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten.

Wanneer is de valpreventie geschikt?

  • Als je lang fit, mobiel en vitaal wil blijven
  • Als je moeite hebt met het opstaan uit een stoel
  • Als je regelmatig je evenwicht verliest
  • Als je angst hebt om te vallen
  • Als je inzicht wil krijgen in de mogelijkheden die de kans op vallen verkleint

Tijdens het valpreventie-programma doe je verschillende oefeningen die je evenwicht verbeteren en spieren versterken. Langzaamaan worden de oefeningen steeds uitdagender. Het valpreventie-programma wordt in groepsverband georganiseerd. Voorafgaand aan de training krijg je een gratis intake met één van onze behandelaars, om je persoonlijke situatie vast te stellen.

Begeleiding

Het programma wordt begeleid door een gecertificeerde valpreventie-instructeur. Binnen Behandelcentrum Valkenhof is dit een fysiotherapeut. Zij begeleidt je op je eigen niveau en in je eigen tempo.

  • Duur en frequentie: 5 weken, 2 x per week een les van 1,5 uur
 

Vergoeding valpreventie

De totale kosten voor de training valpreventie zijn 350,- euro. De regels omtrent de verwijzing voor valpreventie en de vergoeding hiervan verschillen sterk per zorgverzekeraar. Bekijk hiervoor je verzekeringspolis of neem contact op met je zorgverzekeraar.

Meteen een afspraak maken?
Of liever eerst even kennis maken?

Bel nu 040-8003115

Of stuur een mail