Psycholoog
Behandelingen voor bewoners van Valkenhof

Ik ben Dana Bruekers. Ik werk sinds 2019 als psycholoog binnen Valkenhof. In 2010 ben ik afgestudeerd in de richting Medische Psychologie aan de Universiteit van Tilburg.

Ik werk binnen de afdelingen waar mensen wonen met dementie. Hierbij heb ik voornamelijk te maken met verschillende vormen van dementie, Niet Aangeboren Hersenletsel en psychische klachten zoals depressie, angst, trauma of spanning.

Daarnaast ben ik gespecialiseerd in:

  • Inrichting en de invloed van de fysiek en sociale omgeving op het therapeutisch klimaat op de afdeling en op het welzijn van bewoners.
  • Scholing over dementie en hersenletsel.

Wanneer er uitdagingen ontstaan op het gebied van gedrag of stemming, denk ik met veel plezier mee over hoe we dit kunnen begrijpen en hoe hiermee om te gaan. Dit doe ik, indien mogelijk, met de bewoner zelf, maar veelal vooral ook samen met medewerkers op de afdeling en de familie. Wat ik erg leuk vind aan mijn werk is uitleg geven over dementie en gedrag. Wanneer er meer begrip ontstaat voor de bewoner en zijn/ haar gedrag, wordt het vaak makkelijker om hiermee om te gaan en komt het zeker ook de kwaliteit van leven ten goede.

Ik ben werkzaam op locaties binnen Leende en Valkenswaard

Meteen een afspraak maken?
Of liever eerst even kennis maken?

Bel nu 040-8003115

Of stuur een mail