Trainingsprogramma voor chronisch zieken en hun partner/mantelzorgers (PEPP4ALL)

Trainingsprogramma voor chronisch zieken en hun partner/mantelzorgers (PEPP4ALL)

Behandelcentrum Valkenhof start vanaf 31 oktober een trainingsprogramma voor chronisch zieken (o.a. Parkinson, CVA, astma, hartfalen e.d.) en hun partner/mantelzorgers: ‘PPEP4ALL’ - Patiënt Partner Educatie Programma voor Alle chronische aandoeningen. Het doel van dit programma is leren omgaan met de psychologische en sociale problemen, waar vrijwel iedere (chronisch) zieke en zijn omgeving mee te maken krijgt. En hierdoor de kwaliteit van leven positief leren beïnvloeden.

Hoe ziet het programma eruit?
De focus van het trainingsprogramma ligt op mogelijkheden in plaats van beperkingen, op acceptatie en op het bevorderen van de autonomie en zelfredzaamheid. Hoewel het programma is bedoeld voor chronisch zieken én hun partner/mantelzorger, kun je je ook alleen opgeven. Het trainingsprogramma bestaat uit acht bijeenkomsten van anderhalf uur. Er zijn twee aparte groepen: één voor de patiënten en één voor partners/mantelzorgers. De bijeenkomsten van deze groepen vinden gelijktijdig plaats. Thema’s die centraal staan, zijn: zelfevaluatie, gezondheidsbevordering, stressmanagement, angst & depressie, sociale competentie, sociale ondersteuning en uitdaging voor de zorggever. Meer informatie vind je op www.pepp4all.nl.

Wanneer?
Het trainingsprogramma vindt plaats op de volgende donderdagen in 2019 van 13.30 - 15.00 uur:

  • 31 oktober
  • 7, 17, 21 en 28 november
  • 5, 12 en 19 december

Waar?
Het trainingsprogramma vindt plaats op zorglocatie Kempenhof aan de Antwerpsebaan 3 in Valkenswaard.

Kosten
De kosten voor het trainingsprogramma bedragen eenmalig € 25,- p.p., incl. koffie/thee. Daarnaast dien je als deelnemer een werkboek aan te schaffen à € 29,- p.p. (o.a. verkrijgbaar via bol.com).

Aanmelden
Je kunt je (vóór 25 oktober) aanmelden via 040-8003115 of info@behandelcentrumvalkenhof.nl
Groepsgrootte: min. 5 / max. 8.
De training gaat alleen van start bij voldoende aanmeldingen.

Meer info?
Voor meer info neem contact op met Soliman Hussein, maatschappelijk werker via (040-2014035). Kijk ook eens op www.pepp4all.nl.