Handtherapie

Behandelcentrum Valkenhof is gespecialiseerd in handtherapie. De hand is een zeer belangrijk onderdeel van het lichaam. Je hand en pols zitten ingewikkeld in elkaar. Botten, spieren, pezen en banden zorgen er samen voor dat je je hand op eindeloos veel manieren kunt bewegen. Een aandoening of beperking van de hand of pols heeft daarom snel grote gevolgen voor dagelijkse bezigheden (werk, sport, hobby). Het herstel van de functionele mogelijkheden is dus heel belangrijk.

Handtherapie is een onmisbare schakel in het herstelproces. De handtherapeut behandelt aandoeningen en afwijkingen aan arm, elleboog, pols, hand en vingers. Wij stellen een therapievorm op die jou het beste resultaat gaat geven.

Behandeling

Tijdens de behandeling werken we onder andere aan:

  • Advisering en instructie
  • Hand-/vingeroefeningen
  • Immobiliserende maatregelen (brace of spalk)
  • Oedeem- en littekenbehandeling
 

Vergoeding behandeling bij handtherapie

De fysiotherapeutische behandeling van handtherapie wordt uit de aanvullende verzekering vergoed. In het geval van operaties, amputaties of andere medische ingrepen kunnen hiervoor uitzonderingen gelden. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar. Je dient in dit geval in het bezit te zijn van een verwijzing van je huisarts of specialist.

Meteen een afspraak maken?
Of liever eerst even kennis maken?

Bel nu 040-8003115

Of stuur een mail